Fotogalerij

Kleintje Kermis buurtfeest 2015

Zaterdag 4 juli 2015. Tijd voor ons jaarlijkse buurtfeest met dit jaar als thema 'Kleintje Kermis'. De feestcommissie en het bestuur waren al een paar maanden bezig om er weer een geslaagde dag van te maken. Doordat heel Nederland, dus ook Groessen, te maken heeft met een hittegolf is op het laatste moment het programma enigszins aangepast. Het springkussen voor de kleintjes heeft plaats gemaakt voor een paar zwembadjes en een aantal waterpistolen. Ook is op het laatste moment een spel met waterballonnen opgenomen in het programma.
Bij de kermis horen natuurlijk oliebollen, dus het feest begon om 15 uur met koffie, thee en limonade met oliebollen, die 's morgens in alle vroegte gebakken zijn door Yvonne en Nelly. Nadat Rob iedereen welkom geheten had werd er om 16 uur begonnen met de spelletjes. In 6 groepjes verdeeld werd er door de buurtgenoten fanatiek gestreden bij het blikgooien, waterballon vangen en koningschieten. Onder de bezielende leiding van EMM-commandant Cor werd de kunst van het vaandeldraaien geleerd. Zoals de het traditie wil hoort er bij de kermis een koningspaar. De dame en heer die bij het koningschieten de meeste punten behaalden zouden gehuldigd worden. De uitslag was bij de heren duidelijk, maar bij de dames moest er gekampt worden voor de titel. Uiteindelijk is het Koningspaar 2015 van De Diesakkers René en Sabine. Zij werden gehuldigd door de hofdames Anita en Nelly en kregen na de ceremonie een vendelhulde van de groep die het volgens leermeester en jury Cor eerder op de dag het beste gedaan hadden. Sjon Gieling zorgde hierbij voor toepasselijk muziek.
Rond half zes kon er patat en snacks gehaald worden bij de patatkar van Enjoy, zodat er onder het genot van het lekkers en een drankje nog even gezellig nagepraat kon worden. Ook werden er enveloppen met lootjes verkocht voor de tombola, waar mooie prijzen mee te winnen waren. Ter afsluiting had het team van Enjoy Snackservice voor iedereen nog een heerlijk verfrissend ijsje. Kortom, het was een geslaagde dag. 

De afbeeldinggalerij is leeg.

De afbeeldinggalerij is leeg.

Processie 2015

De eerste zondag na Pinksteren staat in Groessen in het teken van de processie. Zondag 31 mei was een winderige, bewolkte dag, maar dat mocht niet deren. Wij hebben weer genoten van een mooie dag. Traditiegetrouw is ook dit keer de processie afgesloten met een vendelhulde.

De afbeeldinggalerij is leeg.

Paaseieren zoeken

Pasen....en natuurlijk moeten er dan eieren gezocht en geschilderd worden. De kinderen van onze buurtvereniging verzamelden zich op zaterdag bij het KDO-gebouw om alle eieren te zoeken. Uiteraard was de paashaas ook van de partij. Nadat alle eieren gevonden waren zijn de kinderen, vergezeld door de paashaas, naar binnen gegaan om daar de mooiste paaseieren te maken. Het was weer ouderwetsw gezellig.

De afbeeldinggalerij is leeg.

Paasbloemschikken

Witte donderdag is traditioneel de dag dat er een creatieve avond gehouden wordt. Ook dit jaar zijn we weer gezellig aan de slag gegaan om mooie bloemstukjes te maken voor een fleurig Pasen. Er zijn prachtige stukken gemaakt. Voor de oudere buurtgenoten hebben we gezamenlijk een leuke attentie gemaakt die later uitgedeeld zijn. Het was weer een geslaagde avond.

De afbeeldinggalerij is leeg.

Kerstborrel

Zaterdag 13 december werd traditioneel onze kerstboom bij gebouw Odeon van Showband K.D.O. versierd en verlicht. De mannen waren buiten druk met het ophangen van de lampjes en binnen werd er door de kinderen en belangstellenden druk geknutseld aan de versieringen.
Nadat alle versieringen in de boom gehangen waren gaf de voorzitter van de buurtvereniging om 16 uur een teken aan Smokie en Cor die de verlichting van de boom aanstaken, waarna alle buurtgenoten konden genieten van een hapje en een drankje. De parkeerplaats bij het K.D.O. gebouw was sfeervol aangekleed met lampjes, een glühweinkraam en een draaiorgeltje met gezellige kerstmuziek. De kinderen maakten dankbaar gebruik van de vuurkorven door er marshmallows boven te roosteren.

De afbeeldinggalerij is leeg.