Over ons

Bij Buurtvereniging de Diesakkers behoren een zestal straten, te weten de Commendereijstraat, Catrijnestraat, Kerkakkers, St. Jozefstraat, Tempelstraat en Kruisherenstraat (gedeelte ten oosten van het Kerkpad). Om lid te zijn of te worden moet je woonachtig zijn in een van deze straten.
Er zijn 56 huishoudens aangesloten bij de buurtvereniging. Dit betekent dat De Diesakkers op dit moment 137 leden heeft, waarvan 39 jeugdleden (t/m 17 jaar).
Elk jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. 

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit vijf personen.
Rob Wilting is voorzitter. Meer informatie over Rob volgt nog.
Smokie (Wim) Dikker is een echte Groessenaar en al sinds december 1999 lid van buurtvereniging De Diesakkers. Sinds 2007 is hij als secretaris actief voor de buurtvereniging.
Coby Stokman is geboren in Zevenaar en in 1985 in Groessen komen wonen. Sinds 2001 is zij penningmeester.
Albert Verweijen is geboren en getogen in Groessen. Sinds 2002 is hij verbonden aan de buurtvereniging en in 2012 is hij lid geworden van het bestuur.
Yvonne Sportel is het jongste lid van het bestuur. In 2011 is zij met haar gezin in Groessen komen wonen en in 2013 heeft zij de werkzaamheden van Ilja Hak-van Wely overgenomen.

Staand vlnr: Albert Verweijen, Smokie (Wim) Dikker, Yvonne Sportel, Coby Stokman

Zittend: Rob Wilting 

De feestcommissie

De feestcommissie organiseert in samenspraak met het bestuur het jaarlijkse buurtfeest met elk jaar een ander thema. Naast gezelligheid, een hapje, een drankje en een heerlijk buffet is er ook een leuke activiteit waar iedereen aan mee kan doen. Voor de kleintjes is er een springkussen aanwezig.
In 2014 was er een actief programma uitgezet. Zo konden we onder andere sjoelen en kratje schieten. Er werd in groepen gestreden om eeuwige roem. De kinderen konden zich laten schminken en op het springkussen spelen.

 


De feestcommissie: Rummy, Agnes en Anita. Nelly ontbreekt op deze foto

De feestcommissie bestaat uit vier personen.
Rummy Stokman is een echte Groessenaar die ook al betrokken was bij de feestavond in 2000. Dit was een boerenavond bij Zaal Gieling in Groessen.
Ook Anita Vis is geboren en getogen in Groessen. Zij heeft korte tijd in het bestuur gezeten. Sinds 2010 is zij actief in de feestcommissie.
Agnes Raasing woont al jaren in Groessen.Ook zij zet zich sinds 2010 in voor de feestcommissie. Zo kunnen wij tijdens het buurtfeest genieten van haar zelfgebakken cake.
Nelly de Man woont sinds kort in Groessen. Zij heeft eerder al geholpen bij de activiteiten van de buurtvereniging en is in oktober 2014 binnengehaald door de feestcommissie.